Krijg betrouwbaar én snel inzicht in banktransacties van klanten

Snel en eenvoudig bankafschriften aanleveren

Bankafschriften aanleveren is een belangrijk onderdeel van veel processen. Bijvoorbeeld ter controle van inkomsten, woonlasten en het eigendom van een rekening. Of om verplichtingen zoals (studie)schulden, toeslagen en alimentatie te ontdekken. Nu gebeurt dit nog vaak met gedownloade bankafschriften. Maar inzicht krijgen in banktransacties van lopende rekeningen kan eenvoudiger, sneller en betrouwbaarder. Ockto maakt het mogelijk!

 

Gegevens uit bankafschriften
Vertrouwd, veilig en snel.

Via de Ockto-app zijn banktransacties op te halen bij bijna alle Nederlandse banken. Zo krijg je voor al je processen snel én AVG-proof actueel inzicht in de transacties van een consument op één of meerdere (lopende) rekeningen. De app werkt vertrouwd en maakt volkomen veilige aanlevering mogelijk.

Vrijblijvend kennismaken?
Overheidsbronnen en DigiD

Bankafschriften aanleveren via Ockto

De voordelen van  op een rij:

Eigendom bankrekening verifiëren

Met Ockto is een bankrekening zo geverifieerd. Door de opgehaalde gegevens is direct duidelijk of iemand eigenaar van een rekening is en of het loon hier daadwerkelijk op gestort wordt.

Actuele bankgegevens tot 24 maanden

Banktransacties worden direct real-time opgehaald. Zonder vertraging en tot maximaal 24 maanden terug. Zo heb je altijd een helder overzicht van alle actuele banktransacties.

Inzicht in o.a. alimentatie, studieschuld en toeslagen

Het verschilt per branche of organisatie wat je moet meenemen bij een beoordeling. Bijvoorbeeld voor de bepaling van woonlasten, het netto inkomen of de draagkrachtnorm. Ockto geeft eenvoudig inzicht in o.a. toeslagen, (studie)schulden of alimentatie.

Banktransacties gecategoriseerd

Het is mogelijk om banktransacties gecategoriseerd te laten aanleveren. Dat maakt het achterhalen van specifieke transacties een stuk eenvoudiger. Ook kun je transacties op categorie gefilterd ontvangen.

Aanvullende gegevens uit brondata

De Ockto-app is niet alleen geschikt om bankafschriften aan te leveren. Je kunt er ook aanvullende gegevens mee ophalen uit brondata, zoals MijnOverheid, MijnPensioenoverzicht of DUO.

Crosscheck van gegevens

Naast eigendom van de bankrekening ook crosschecks tussen overheidsdata en bankdata: bijvoorbeeld de verificatie van bruto naar nette loon.

Haal nog meer brondata op via Ockto

Ook zijn via Ockto nog veel meer gegevens als brondata op te halen. Direct uit officiële bronnen. Dat betekent dat aanpassing door de indiener niet mogelijk is en dat het ophalen volledig AVG-proof gebeurt.

De gegevens worden gemapt met jouw softwarepakket. Je collega’s kunnen direct met het dossier aan de gang gaan. Zo maakt Ockto het proces van gegevens aanleveren volledig digitaal.

Bekijk het databronnen-overzicht
kantoor happy groep
Hoe werkt dit voor jou en je klant?
Ockto app 5 bronnen + banktransacties

Hoe werkt dit voor jou en je klant?

Met Ockto kun je eenvoudig en betrouwbaar informatie uit banktransacties laten aanleveren. Met de app logt je klant in via zijn of haar bank(en) en worden direct de benodigde banktransacties opgehaald.

1

Stap 1: uitnodigen

Je stuurt de klant een verzoek om de benodigde gegevens aan te leveren via Ockto. Dit kan onderdeel van een online journey zijn of je kunt er een e-mail voor sturen.

2

Stap 2: downloaden

De klant downloadt de Ockto-app en maakt verbinding door de QR-code te scannen of door op de knop 'Begin' te klikken.

3

Stap 3: identificeren

In de app logt je klant in met zijn/haar DigiD en met de inlogmethode van de eigen bank. Hier worden de banktransacties en eventueel andere persoonsgegevens opgehaald.

4

Stap 4: toestemming & versturen

Je klant ziet in de app een overzicht van alle opgehaalde gegevens. Nadat de klant toestemming heeft gegeven om de gegevens te delen, worden ze versleuteld verstuurd.

Hoe worden de banktransacties aangeleverd?

De banktransacties worden aangeleverd in een JSON-bestand. Dit is in te lezen in bedrijfssoftware om de transacties vervolgens automatisch te laten verwerken.

Daarnaast wordt het Ockto Data Model (ODM) bijgewerkt met saldo-informatie van lopende rekeningen, banktransacties gegroepeerd op categorie en CDD-resultaten.

Veilig en vertrouwd banktransacties aanleveren

Ockto is een volledig veilige en vertrouwde tool om banktransacties te laten aanleveren. Ockto beschikt over een eigen PSD2-vergunning en voldoet daarmee aan de strenge eisen van De Nederlandse Bank (DNB).

  • Banktransacties worden pas opgehaald na expliciete toestemming van de consument.
  • Vooraf checkt Ockto of iemand voorkomt op de PEP- of sanctielijst (via het BKR).
  • De klant krijgt inzage in de opgehaalde banktransacties voordat deze verstuurd worden.

Klanten over Ockto

Photo-1

“Brondata is betrouwbaarder en verkort de doorlooptijd per dossier”

Group 36573 (1)

Banktransacties ophalen eenvoudiger en veilig maken?

Ockto maakt het mogelijk voor jou

Wil je het proces van banktransacties ophalen eenvoudiger maken voor medewerkers én klanten? Ockto maakt het mogelijk en helpt je om het proces te automatiseren. Hoe dat mogelijk is? We vertellen je graag wat er met de Ockto-app haalbaar is voor jouw organisatie. Neem contact op.

Vrijblijvend kennismaken?