Wat doet Ockto?

Wij maken persoonlijke gegevens delen eenvoudig

Ockto is hét platform om persoonsgegevens eenvoudig en veilig te delen. Zo kunnen klanten zich identificeren en hun gegevens delen voor een hypotheekaanvraag, huurwoning, energietoeslag of private lease. Alleen de gegevens die nodig zijn voor het proces worden gedeeld. Niets meer en niets minder. En altijd AVG-proof.

Klantgegevens verzamelen als brondata

Voor het ophalen van gegevens werkt Ockto met verschillende soorten brondata. Dit zijn gegevens die zijn opgeslagen bij instanties als de Belastingdienst, MijnOverheid, het UWV en DUO.

Via de Ockto-app halen klanten de benodigde gegevens snel en veilig op. Na toestemming worden die gedeeld met de organisatie die ze opvraagt.

Toon databronnen
Vrouw krullen smartphone 650x300
Hand man smartphone 650x300

Digitaal identificeren

Met Ockto kunnen mensen zichzelf eenvoudig en betrouwbaar identificeren. Dit doen we op basis van geverifieerde gegevens uit de Basisregistratie Personen (MijnOverheid) en met iDIN.

Door die combinatie ontstaat een unieke set geverifieerde persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen in combinatie met de bevestiging van de identiteit door een bank.

Meer informatie

Informatie uit banktransacties

Daarnaast kun je via Ockto informatie uit banktransacties laten ophalen. Via de Ockto-app logt de klant in bij zijn bank. Na toestemming kan de app daar banktransacties verzamelen.

Zo krijg je actueel inzicht in de inkomsten en uitgaven. De gegevens worden per transactie gecategoriseerd aangeleverd. Denk aan woonlasten, gas/water/elektriciteit, alimentatie of lease-kosten.

Meer informatie
Vrouw koffie laptop blij 650x300
AVG

100% AVG-proof

Gegevens delen via de Ockto-app verloopt volledig AVG-proof. Doordat de organisatie specifieke filters inricht, wordt alleen de benodigde data gedeeld.

In de app kunnen klanten precies zien welke gegevens zijn opgehaald. Pas na toestemming van de gebruiker worden die gegevens (versleuteld) verstuurd. Dat maakt Ockto veilig, betrouwbaar en compliant.

Group 36573 (1)

Van complex naar compleet?

Dit doet Ockto voor jou

Ockto kan ook jouw bedrijf helpen om dataverzameling eenvoudiger en veiliger te maken. Hoe? Dat laten we je graag zien. Boek een gratis demo!

Boek nu je online demo
Check of de voordelen van Ockto van toepassing zijn op jouw proces!

Check of de voordelen van Ockto van toepassing zijn op jouw proces!

Toon alle toepassingen