Ontvang snel de juiste klantgegevens met Ockto

Betrouwbaarder en eenvoudiger huurders screenen

Als verhuurder wil je zeker weten dat de gegevens van kandidaat-huurders kloppen. Ockto helpt je om in één keer de juiste informatie te ontvangen vanuit betrouwbare (overheids)bronnen. Via één app ontvang je alle benodigde informatie van je (kandidaat)-huurder, veilig én AVG-proof.

Met Ockto verklein je dan ook de kans op fraude in het screeningsproces. Bespaar jezelf veel kosten, gedoe en problemen en kies voor een veilige en efficiënte vorm van screening. 

De voordelen van huurders screenen met Ockto

Met Ockto verloopt het proces van huurders screenen eenvoudig voor medewerkers én huurders. Zo bespaar je zowel je medewerker als huurders tijd. Wat kunnen we je beloven als je gebruik maakt van Ockto?

  • Snelle aanlevering gegevens door kandidaat-huurder: in een paar klikken een compleet dossier.
  • Alles-in-één: Via Ockto haal je in één keer alles binnen qua data. Van PSD2 tot aan overheidsbronnen tot aan identificatie, zonder te hoeven schakelen met tussenpartijen. Dit maakt de service compleet en je proces kan in 1x afgerond worden. 

  • Makkelijk te koppelen en integreren (integratie met o.a. OSRE, Eyemove/Bricr, Xitres mogelijk).
  • Voldoet aan alle bestaande wet- en regelgeving: Wwft-compliant identificeren, AVG-compliant verwerking van gegevens (inclusief dataminimalisatie). Ons platform is ISO/IEC 27001-gecertificeerd en we werken uitsluitend op basis van datafilters.
  •  Verminder het risico op fraude: Het is niet mogelijk voor klanten om gegevens aan te passen. Doordat de persoonsgegevens direct uit officiële bronnen zijn opgehaald, krijg je altijd de correcte informatie toegestuurd.
  • Hogere tevredenheid bij huurders tijdens de onboarding.
  • Check op PEP en sanctielijsten mogelijk.
  • En, niet geheel onbelangrijk, een oplossing die echt werkt. We hebben al meer dan 1 miljoen app gebruikers en zijn geoptimaliseerd voor grote volumes.

Vrijblijvend kennismaken
mannen bureau 650x450
Hoe werkt Ockto voor jou en je klant?
Ockto app 5 bronnen + banktransacties

Hoe werkt Ockto voor jou en je klant?

Met Ockto kun je kandidaat-huurders eenvoudig en betrouwbaar digitaal screenen. De huurder haalt zijn gegevens via de app veilig op bij officiële databronnen, zoals MijnOverheid en het UWV.

1

Stap 1: uitnodigen

Je stuurt de kandidaat een verzoek om de benodigde gegevens aan te leveren via Ockto. Dit kan onderdeel van een online journey zijn of je kunt er een e-mail voor sturen.

2

Stap 2: downloaden

De klant downloadt de app en maakt verbinding door de QR-code te scannen of door op de knop 'Begin' te klikken.

3

Stap 3: gegevens ophalen

De kandidaat logt via DigiD in bij diverse databronnen en logt eventueel ook in bij de eigen bank. Hier worden geverifieerde gegevens van de kandidaat-huurder opgehaald.

4

Stap 4: toestemming & versturen

De kandidaat ziet in de app een overzicht van alle opgehaalde gegevens. Nadat de kandidaat-huurder toestemming heeft gegeven om de gegevens te delen, worden ze versleuteld verstuurd.

Klanten over Ockto

Photo-1

“Huurders hoeven niet meer vele bijlagen te delen om te bewijzen dat zij een geschikte huurder zijn”

Group 36573 (1)

Huurders screenen op een efficiëntere manier

Ga voor Ockto

Met een geautomatiseerde proces voorkom je fraude, menselijke fouten en onnodige vertragingen.

Enthousiast geworden over de mogelijkheden? We bespreken graag in een vrijblijvende kennismaking hoe Ockto jouw organisatie werk uit handen kan nemen.

Vrijblijvend kennismaken
Doe de check en ontdek de mogelijkheden van brondata!

Doe de check en ontdek de mogelijkheden van brondata!

Doe de Brondata Check!