Ontvang snel de juiste klantgegevens met Ockto

Betrouwbaarder en eenvoudiger huurders screenen

Als verhuurder wil je zeker weten dat de gegevens van kandidaat-huurders kloppen. Daarmee bespaar je veel problemen. Tegelijkertijd wil je huurders screenen eenvoudig maken voor kandidaat-huurders. Dat kan! Ockto maakt het mogelijk om in één keer de juiste informatie te ontvangen vanuit betrouwbare (overheids)bronnen. Via één app ontvang je alle benodigde informatie veilig én AVG-proof.

De voordelen van huurders screenen met Ockto

Met Ockto verloopt het proces van huurders screenen eenvoudig voor medewerkers én klanten. Het proces kost jullie beiden minder tijd en is 100% AVG-compliant.

  • Snelle aanlevering gegevens door kandidaat-huurder
  •  In één keer de juiste informatie
  • Gegevens uit betrouwbare (overheids)bronnen en van banken
  • Veilige en AVG-compliant verwerking van gegevens (inclusief dataminimalisatie)
  •  Veel kleinere kans op fraude
  • Hogere tevredenheid bij huurders
Vrijblijvend kennismaken
mannen bureau 650x450
Hoe werkt Ockto voor jou en je klant?
Ockto app 5 bronnen + banktransacties

Hoe werkt Ockto voor jou en je klant?

Met Ockto kun je kandidaat-huurders eenvoudig en betrouwbaar digitaal screenen. De huurder haalt zijn gegevens via de app veilig op bij officiële databronnen, zoals MijnOverheid en het UWV.

1

Stap 1: uitnodigen

Je stuurt de kandidaat een verzoek om de benodigde gegevens aan te leveren via Ockto. Dit kan onderdeel van een online journey zijn of je kunt er een e-mail voor sturen.

2

Stap 2: downloaden

De klant downloadt de app en maakt verbinding door de QR-code te scannen of door op de knop 'Begin' te klikken.

3

Stap 3: gegevens ophalen

De kandidaat logt via DigiD in bij diverse databronnen en logt eventueel ook in bij de eigen bank. Hier worden geverifieerde gegevens van de kandidaat-huurder opgehaald.

4

Stap 4: toestemming & versturen

De kandidaat ziet in de app een overzicht van alle opgehaalde gegevens. Nadat de kandidaat-huurder toestemming heeft gegeven om de gegevens te delen, worden ze versleuteld verstuurd.

Klanten over Ockto

Photo-1

“Huurders hoeven niet meer vele bijlagen te delen om te bewijzen dat zij een geschikt zijn”

Digitaal huurders screenen.
AVG-proof, veilig en snel.

Met huurderscreening via Ockto kan de kandidaat-huurder zijn gegevens eenvoudig en veilig delen. Het geautomatiseerde proces voorkomt fraude, menselijke fouten en onnodige vertragingen.

Betrouwbare en gevalideerde gegevens

Met Ockto is het aanleveren van alle gegevens veel minder gedoe voor huurders. De huurder haalt zijn gegevens via één app eenvoudig op bij officiële databronnen, zoals MijnOverheid en het UWV.

Check PEP en Sanctielijsten

Het screeningsproces kan voor een groot deel geautomatiseerd worden. Zo is het mogelijk om ook direct te laten controleren of de huurder op de PEP of Sanctielijsten voorkomt.

AVG-compliant

Met Ockto worden gegevens eenvoudig en veilig gedeeld. Ons platform is ISO/IEC 27001-gecertificeerd en AVG-compliant. Door datafilters worden alleen die gegevens opgehaald die nodig zijn.

Geïntegreerd in OSRE

Ockto is volledig geïntegreerd in OSRE. In een beveiligde omgeving van OSRE levert de huurder alle benodigde informatie aan voor de definitieve goedkeuring. Die gegevens worden dan automatisch in OSRE ingevuld.

Wwft-compliant identificeren

Met Ockto maak je de identificatie van klanten Wwft-compliant. De app werkt met digitale identificatie op basis van brondata. We gebruiken een combinatie van data opgehaald via DigiD en data opgehaald met iDIN.

Voorkom fraude

Het is niet mogelijk voor klanten om gegevens aan te passen. Doordat de persoonsgegevens direct uit officiële bronnen zijn opgehaald, krijg je altijd de correcte informatie toegestuurd. Zonder kans op fraude.

Group 36573 (1)

Huurders screenen op een efficiëntere manier

Ga voor Ockto

Bespaar jezelf en potentiële huurders tijd en kies voor een veilige én efficiënte manier om huurders te screenen. We vertellen je graag hoe Ockto in combinatie met OSRE voor jou kan werken.

Vrijblijvend kennismaken

Maak je klanten blij met een razendsnel acceptatieproces

100+ corporates gingen je voor

Check of de voordelen van Ockto van toepassing zijn op jouw proces!

Check of de voordelen van Ockto van toepassing zijn op jouw proces!

Toon alle toepassingen