Banken, hypotheekverstrekkers, vermogensbeheerders en andere financieel dienstverleners besteden veel tijd en mankracht aan Know Your Customer programma’s (KYC). Zij moeten de identiteit van klanten vaststellen en sporen mogelijke frauduleuze activiteiten op.

Met Ockto kunnen Wwft-plichtige organisaties een groot deel van deze handmatige Know Your Customer werkzaamheden digitaliseren, en informatie gebruiken om potentiële fraude te herkennen. Hiermee wordt bovendien de klantervaring verbeterd.

Digitale gegevensaanlevering voor KYC

  • Tijds- en kostenbesparing door automatisering
  • Altijd gegevens uit betrouwbare bronnen
  • Volledig AVG-proof en Wwft-compliant
Vrijblijvend kennismaken
App-gebruiker 600x450
man bureau laptop 650x550

KYC, CDD en ODD

Financiële instellingen zoals banken en hypotheekverstrekkers stellen onder druk van AML-wetgeving steeds strengere eisen aan de onboarding van nieuwe klanten (Client Due Diligence, CDD). Dit moet voorkomen dat zij zakendoen met klanten die hun diensten misbruiken voor witwaspraktijken, het plegen van fraude of het financieren van terroristische activiteiten. Wwft-plichtige instellingen moeten hiervoor zogeheten Know Your Customer programma’s (KYC) ingericht hebben.

Zo’n Know Your Customer programma is geen eenmalige aangelegenheid, maar moet periodiek worden uitgevoerd (Ongoing Due Diligence, ODD). Het is dan ook noodzakelijk om de KYC-processen vergaand te digitaliseren om de kosten ervan in de hand te houden. Ockto maakt dit voor zowel klant als financiële instelling een stuk makkelijker.

Doe de Brondata Check!

Nog meer voordelen:

Voor de private lease acceptatie zijn accurate gegevens van groot belang. Door te werken met brondata zorg je voor 100% kloppende contracten op basis van gegevens uit betrouwbare bronnen.

Wwft-compliant identificeren

Met Ockto maak je de identificatie van klanten Wwft-compliant. De app werkt met digitale identificatie op basis van brondata. We gebruiken een combinatie van data opgehaald via DigiD en data opgehaald met iDIN.

Betrouwbare & gevalideerde data

Dankzij Ockto is de gegevensinventarisatie voor KYC minder werk. De klant haalt zijn gegevens eenvoudig en veilig op bij officiële databronnen zoals MijnOverheid en identificeert zich veilig via iDIN.

AVG-compliant gegevens delen

Ockto maakt het delen van gegevens eenvoudig en veilig. Het platform is AVG-compliant en ISO/IEC 27001-gecertificeerd. Dankzij datafilters worden alleen die gegevens opgehaald die noodzakelijk zijn voor het proces.

Hogere First-Time-Right ratio

Door de klant gegevens te laten delen met de app van Ockto worden deze rechtstreeks opgehaald uit officiële (overheids)bronnen. Zo gaat er minder tijd verloren aan het corrigeren van foutjes en kunnen dossiers in één keer afgerond worden.

Maak je klanten blij met een razendsnel aanleverproces

Vele grote partijen gingen je voor

Group 36573 (1)

Versnel het aanleverproces voor klanten én medewerkers

Ockto digitaliseert. Ook jouw aanleverproces.

Vrijblijvend kennismaken
Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Doe de Brondata Check!