Dé ketenoplossing voor snelle en veilige hypotheekacceptatie

Brondata Service versnelt hypotheekaanvragen

De Ockto Brondata Service is de standaard voor digitale gegevensuitwisseling in de hypotheekketen. Zodra klanten hun informatie via de Ockto-app aanleveren, kunnen zowel hypotheekadviseurs als hypotheekaanbieders er gebruik van maken. Daardoor hoef je veel minder documenten handmatig op te vragen, versnel je het proces en voorkom je dat je voor het dossiers terug moeten naar de klant.

Vrijblijvend kennismaken

Ontdek de voordelen

Ockto is dé manier om het aanvraagproces te versnellen. Handig voor hypotheekadviseurs én hypotheekaanbieders. Aanbieders kunnen de veilig aangeleverde gegevens tot 90 dagen ophalen. En die gegevensset is ook en AVG-compliant.

  • Ontvang in één keer de complete set gegevens (geen losse documenten meer).
  • Zorg er met Ockto voor dat adviseurs en hypotheekaanbieders uit dezelfde dataset putten.
  • Profiteer van een compliant en veilige app die breed gedragen is in de hypotheeksector.
  • Maak het aanvraagproces AVG-proof door toepassing van datafilters.
Weten hoe dit voor jou werkt?
man bureau laptop 650x550

Brondata Service: de ketenoplossing in de hypotheeksector

Hypotheekverstrekkers

Steeds meer hypotheekverstrekkers sluiten zich aan. Hierdoor hoeven bepaalde documenten niet meer los aangeleverd te worden bij deze hypotheekverstrekkers.

 
Aangesloten hypotheekverstrekkers

CRM- en adviespakketten

Via aangesloten CRM- en adviespakketten kunnen consumenten hun gegevens als brondata aanleveren, wordt dit automatisch ingelezen in de software en kunnen hypotheekaanvragen op basis van brondata worden gedaan.  

Aangesloten CRM- en adviespakketten

Versnel het aanvraagproces dankzij brondata

Geen losse documenten meer. Vaker een first time right proces.
En ook altijd voldoen aan de AVG door versleutelde aanlevering van gefilterde brondata.
Ockto helpt om de hele hypotheekketen te digitaliseren.

Betrouwbare en gevalideerde gegevens

Dankzij Ockto kost het minder tijd om de benodigde klantgegevens te verzamelen. Klanten halen hun gegevens eenvoudig en veilig op bij officiële databronnen zoals MijnOverheid en de Belastingdienst of bij hun bank.

Minder losse documenten

Doordat Ockto werkt met brondata zijn veel documenten niet meer nodig voor hypotheekacceptatie. Soms heb je zelfs helemaal geen aanvullende documenten nodig. Dat scheelt tijd, gedoe en fouten.

AVG-compliant gegevens delen

Ockto maakt het delen van persoonsgegevens eenvoudig en veilig. Het platform is AVG-compliant en ISO/IEC 27001-gecertificeerd. Dankzij datafilters haalt de app alleen die gegevens op die nodig zijn voor het proces.

Geïntegreerd in de hypotheekketen

Ockto is geïntegreerd in het Hypotheek Data Netwerk (HDN) en heeft aansluitingen met bijna alle geldverstrekkers. Ook is Ockto aangesloten op diverse services, zoals Quion, Stater en Llink.

Koppelingen met softwarepakketten

Voorkom fouten, doordat de aangeleverde gegevens niet meer handmatig ingevoerd hoeven te worden. Ockto heeft koppelingen met bijna alle belangrijke softwarepakketten voor financieel advies. Gegevens overnemen is niet nodig.

Hypotheekacceptatie o.b.v. dataset

Steeds meer hypotheekverstrekkers accepteren hypotheekaanvragen op basis van Ockto-brondata. Hierdoor verlopen hypotheekaanvragen gemakkelijker en sneller. Door de hoge first time right-ratio is de uitval in het proces minimaal.

Brondata Monitor eindrapport

Brondata Monitor Eindrapport

Wist je dat 47% van de advieskantoren nog helemaal geen brondata gebruikt? Dat en meer statistieken over het gebruik van brondata in de hypotheeksector zetten we op een rij in de Brondatamonitor.

Download de brondata monitor gratis

Klanten over Ockto

Photo-1

“64% van de DigiThuis aanvragen tussen 1 feb en 1 mei 2022 passeerden zonder aanvullende stukken”

Group 36573 (1)

Hypotheekacceptatie op basis van één dataset: het kan!

Ga voor simpel & compleet. Ga voor Ockto.

Krijg voortaan in één keer de juiste gegevens aangeleverd via Ockto. Maak je aanvraagproces eenvoudiger, sneller en betrouwbaarder. Ontdek vandaag nog hoe Ockto jou daarbij helpt. Laten we vrijblijvend kennismaken!

Vrijblijvend kennismaken

Data verzamelen. Vertrouwd, veilig en snel.