Onze ambitie

Van documenten naar datagedreven klantacceptatie

Wij geloven in het gebruik van brondata voor digitale en betrouwbare oplossingen. Daardoor hoeven klanten minder documenten op te sturen én verloopt het delen van gegevens eenvoudiger. Met Ockto bundelen we gegevens tot een gevalideerde dataset die rechtstreeks bij de bron wordt opgehaald.

We zijn er trots op dat dat dankzij Ockto al veel (financieel) dienstverleners met succes nieuwe data-gedreven producten hebben gelanceerd, én dat zij daarmee hun processen hebben versneld en vereenvoudigd. 

Ockto is hét platform om persoonlijke gegevens veilig, vertrouwd en eenvoudig te delen.

Hoe is Ockto ontstaan?

Het idee voor Ockto is in 2015 ontstaan toen ik op wereldreis was met mijn familie.

Binnen Yellowtail, het bedrijf waar ik toen werkte, liepen we er tegenaan dat in veel online hypotheek- en pensioenportalen (die wij voor onze klanten ontwikkelden) persoonsinformatie nodig was.

Persoonsinformatie die consumenten vaak niet goed zelf konden invullen. Een naam en adres lukt iedereen wel, maar het correct invullen van inkomsten, schulden en pensioengegevens is vaak een heel ander verhaal. Als gevolg daarvan werden de online proposities meestal niet het succes dat onze klanten er vooraf van verwachtten.

Het idee voor Ockto is dus ontstaan als praktische oplossing om online portalen voor financiële dienstverleners succesvoller te maken, en daardoor processen vergaand te kunnen digitaliseren. Inmiddels zijn we ruim 8 jaar verder. Het is, denk ik, goed gelukt om met Ockto een paar sectoren flink in beweging te krijgen. We hebben mooie klanten, een technologisch hoogwaardig veilig platform en een fantastische organisatie opgebouwd.

Als ik het plan uit 2015 teruglees dan doen we nu precies wat we toen van plan waren. Het heeft alleen wat meer tijd gekost dan vooraf verwacht. Tegelijkertijd staan we pas aan het begin van wat data deelplatformen (straks: EDI-Wallets) zoals Ockto voor consument en dienstverlener kunnen betekenen. Ik heb zin in de komende 8 jaar!

Robert Harreman - oprichter Ockto

 

P.S. Benieuwd naar wat Ockto in 7 jaar tijd heeft geleerd?
Lees snel verder >>

Robert harreman image2-2

 
Dit willen wij voor onze klanten en app gebruikers

 


Voor onze klanten

  • Aanvragen gaan vaker in één keer goed: De opgehaalde gegevens komen rechtstreeks uit officiële bronnen. De klant kan ze niet aanpassen. Dit voorkomt fouten door verkeerd invullen of overnemen én verhoogt de First Time Right-ratio.
  • Helpen handmatig werk te digitaliseren: Wij geloven in de overstap van documenten naar data. Er is tegenwoordig zo veel geverifieerde data van personen beschikbaar bij betrouwbare organisaties, dat handmatig werk niet langer nodig is voor elke stap van klantacceptatie of screening. Ockto maakt het mogelijk om alle benodigde gegevens digitaal aan te leveren voor een aanvraag, voor een volledig digitale onboarding of voor het beheer van bestaande klanten.
  • Automatisch klanten accepteren of afwijzen: Met Ockto realiseren wij voor klanten een tijdsbesparing. Repeterende controlewerkzaamheden hoeven niet de belangrijkste dagelijkse taak te zijn van hele afdelingen. Een grote groep klanten kun je real-time geautomatiseerd accepteren of afwijzen.

Benieuwd aan welke certificering, toezichthouders en wetgeving we voldoen? Of wil je meer weten over wat voor soort problemen we al voor onze klanten hebben opgelost? Lees meer op de case study pagina >>

 


Voor onze app gebruikers

  • Jij als consument en eigenaar van de gegevens staat centraal: Jij hebt dan ook de volledige controle over het proces. Alleen jij kunt de gegevens ophalen. Pas als jij expliciete toestemming hebt gegeven, worden de gegevens verstuurd naar de organisatie die ze opvraagt. Altijd volgens de hoogste veiligheidsnormen en volgens alle geldende wet- en regelgeving.
  • Ockto zorgt ervoor dat je als consument of particulier gemakkelijk en veilig je gegevens kunt delen met organisaties die deze nodig hebben. We zorgen  ervoor dat er niet meer data op wordt gehaald dan nodig; alleen gegevens die nodig zijn worden gedeeld.

 

 

Klanten over Ockto

Photo-1

“Ockto helpt ons heel erg in efficiency. Geen nawerk, geen interpretatie.”

Illustratie

Van complex naar compleet

Go Ockto

Ben je benieuwd hoe Ockto jou kan helpen om het delen van persoonsgegevens eenvoudiger, veiliger én compliant te maken? We vertellen je graag hoe we dat voor jou kunnen doen. Neem contact op voor een kennismaking.

Vrijblijvend kennismaken