Ockto: de overzichtelijke en betrouwbare app voor persoonsgegevens

Veilig en snel persoonsgegevens ophalen & delen

Hoe werkt Ockto?

Met de Ockto-app deel je gemakkelijk en veilig je persoonsgegevens. Alleen gegevens die noodzakelijk zijn, worden gedeeld.
Niets meer en niets minder.

1

Start met de app

Je wordt gevraagd persoonsgegevens aan te leveren via Ockto. Download de app en maak verbinding door de QR-code te scannen, of door op de knop 'Begin' te klikken.

2

Haal gegevens op

Log via de app in bij organisaties waar je gegevens gaat ophalen. Bijvoorbeeld door met DigiD in te loggen bij MijnOverheid en het UWV. Je gegevens worden verzameld en samengevoegd.

3

Geef akkoord & verstuur

In de app zie je een overzicht van alle opgehaalde gegevens. Geef toestemming om jouw gegevens te delen. Daarna worden ze veilig en versleuteld verstuurd.

Waar gebruik je Ockto voor?

Soms moet je veel (financiële) gegevens over jezelf en je huishouden aanleveren. Dat kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Niet met Ockto.

Via de Ockto-app deel je gemakkelijk en veilig je gegevens met instanties die daar om vragen. Bijvoorbeeld voor een hypotheek, huurwoning, private lease auto, het aanvragen van energietoeslag of inzicht in je financiële situatie.

Alleen gegevens die nodig zijn

Alleen de gegevens die nodig zijn worden gedeeld. Niets meer dan dat. Je kunt altijd zien wat je gaat versturen. Pas na jouw uitdrukkelijke toestemming worden je gegevens veilig verstuurd naar de opvrager.

 

Vrouw smartphone buiten 650x400

Veelgestelde vragen

Klik hier over de meest gestelde vragen rondom het gebruik van de Ockto-app.

Naar alle veelgestelde vragen

Heb je problemen met het doorlopen van de app? Neem dan contact op met het bedrijf of de organisatie die jou Ockto aanbiedt.

 

Rating appstores 4,5★

In de Android en iOS app stores wordt Ockto gemiddeld met een 4,5 beoordeeld.

2000+ app reviews

Goede snelle manier om alle gewenste documenten te verzamelen. Gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Top!"

Dagelijks 1000+ sessies

Dagelijks leveren 1000+ personen hun gegevens succesvol aan bij hun dienstverlener.