Ontvang snel de juiste klantgegevens via één handige app

Maak de hypotheekketen efficiënter met Ockto

De Ockto-app zorgt binnen de gehele hypotheekketen voor een sneller proces met minder losse documenten. Van een digitale inventarisatie tot AVG-compliant klantbeheer - met gevalideerde, digitale persoonsgegevens bereik je een efficiënter hypotheekproces. Steeds meer geldverstrekkers en hypotheekadviseurs sluiten zich aan bij Ockto. Jij ook?

Ontdek de voordelen

Via Ockto krijg je in één keer toegang tot alle gegevens die nodig zijn voor de hypotheekaanvraag.

Of je nu geldverstrekker of hypotheekadviseur bent, je hebt direct de correcte gegevens bij de hand. Volledig veilig en AVG-proof bij je aangeleverd.

  • Laat klanten veilig en eenvoudig betrouwbare gegevens delen.
  • Beperk het aantal losse documenten. Je ontvangt alles digitaal.
  • Krijg in één keer toegang tot de volledige dataset van de klant. Die wordt naar de adviseur gestuurd. Ook de geldverstrekker heeft er na toestemming toegang toe.

Hiervoor gebruiken we brondata. Meer weten over brondata?

Lees alles over brondata
mannen bureau 650x450
Man raam smartphone 650x450

Een sneller hypotheekproces door alle klantgegevens in 1x aan te leveren

Ockto zorgt voor veilige digitale uitwisseling van klantgegevens in de gehele hypotheekketen. Met de Ockto Brondata Service (OBS) levert de klant eenmalig een complete gegevensset aan.

Zowel hypotheekadviseurs als geldverstrekkers kunnen deze, na toestemming van de klant, bekijken. Dankzij datafilters zijn alleen die gegevens zichtbaar die op dat moment nodig zijn voor het proces. Dat is wel zo veilig voor jou én je klant.

Meer over de Ockto Brondata Service
Direct toegang tot de case: hoe gebruikt De Hypotheker Ockto?

Direct toegang tot de case: hoe gebruikt De Hypotheker Ockto?

Bekijk de case

Hoe kan Ockto jou helpen?

Voor hypotheekaanbieders

Ockto helpt om hypotheekacceptatie sneller en eenvoudiger te maken. Veel losse documenten worden overbodig omdat Ockto werkt met brondata, direct uit de originele databron. Door middel van de Ockto Brondata Service levert een klant in één keer de benodigde gegevens aan.

De juiste data is met een Ockto-aansluiting direct te ontsluiten vanuit de hypotheekaanvraag. Zo kunnen aanvragen efficiënter beoordeeld worden, met een hogere first time right-ratio.

Meer over de Ockto Brondata Service

Voor hypotheekadviseurs

Dankzij Ockto krijg je sneller inzicht in de benodigde gegevens van een klant voor hypotheekadvies. Alle gegevens worden rechtstreeks bij betrouwbare bronnen opgehaald. Je krijgt ze in één keer aangeleverd. Veilig, zonder kans op fraude en ook snel.

Werken met Ockto is eenvoudig. Via de Ockto-module in FasterFoward Elements, Accelerate of via uwkluis stuur je de klant direct een app-uitnodiging.

Meer over Ockto voor intermediairs

Ontvang snel de juiste gegevens voor het proces

Versnel het hypotheekproces door de klant via één handige app de benodigde gegevens te laten aanleveren.
Zo gaat de aanlevering vaker in één keer goed.

Betrouwbare en gevalideerde gegevens

Dankzij Ockto is de gegevensinventarisatie voor een hypotheek minder werk. De klant haalt zijn gegevens eenvoudig en veilig op bij officiële databronnen zoals MijnOverheid en het UWV. Ook banktransacties zijn op te vragen. Lees meer over de Ockto Brondata Service. 

Geïntegreerd in de hypotheekketen

Ockto is geïntegreerd in het Hypotheek Data Netwerk (HDN) en heeft aansluitingen met bijna alle geldverstrekkers. Ook is Ockto aangesloten op diverse servicers, zoals Quion, Stater en Llink.

Koppelingen met CRM- en adviessoftware

Ockto heeft koppelingen met de meest gebruikte advies- en CRM-pakketten. Zoals Adviesbox, FasterForward Elements, Accelerate, Figlo, DIAS, Findesk, FinRust en Findash.

AVG-compliant gegevens delen

Ockto maakt het delen van gegevens eenvoudig en veilig. Het platform is AVG-compliant en ISO/IEC 27001-gecertificeerd. Dankzij datafilters worden alleen die gegevens opgehaald die noodzakelijk zijn voor het proces.

Wwft-compliant identificeren

Met Ockto maak je de identificatie van klanten Wwft-compliant. De app werkt met digitale identificatie op basis van brondata. We gebruiken een combinatie van data opgehaald via DigiD en data opgehaald met iDIN.

Voorkom fraude

Het is niet mogelijk voor klanten om gegevens aan te passen. Doordat de persoonsgegevens direct uit officiële bronnen zijn opgehaald, krijg je altijd de correcte informatie toegestuurd. Zonder kans op fraude.

Hoe werkt Ockto?
Ockto app 5 bronnen + iDIN

Hoe werkt Ockto?

Met Ockto kunnen hypotheekaanvragers eenvoudig en snel de benodigde gegevens aanleveren. Daarvoor hoeft de klant alleen één app te gebruiken. Die haalt de gegevens rechtstreeks op bij officiële databronnen.

1

Stap 1: uitnodigen

Je stuurt de klant een verzoek om de benodigde gegevens aan te leveren via Ockto. 

2

Stap 2: downloaden

De klant downloadt de app en maakt verbinding door de QR-code te scannen of door op de knop 'Begin' te klikken.

3

Stap 3: gegevens ophalen

De klant logt in bij diverse databronnen. Dit gaat via DigiD of de eigen bank. Hier worden geverifieerde gegevens opgehaald.

4

Stap 4: toestemming & versturen

De aanvrager ziet in de app een overzicht van alle opgehaalde gegevens. De klant geeft toestemming en ze worden verstuurd.

Klanten over Ockto

Photo-1

“Ockto helpt ons heel erg in efficiency. Geen nawerk, geen interpretatie.”

Group 36573 (1)

Versnel het aanvraagproces voor klanten én medewerkers

Ockto digitaliseert. Ook jouw aanvraagproces.

Versnelling van hypotheekaanvragen begint bij jou. Ontdek hoe Ockto jouw aanvraagproces eenvoudiger maakt én vaker in één keer goed laat gaan. Op een AVG- en Wwft-compliant manier.

Vrijblijvend kennismaken

Ockto wordt breed ondersteund in de hypotheeksector

Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Doe de Brondata Check!