Hoe verwijder ik mijn gegevens bij Ockto?

Op deze pagina laten we zien hoe je jouw toestemming voor het delen van gegevens kunt intrekken.


Gedeelde gegevens in de Ockto app

In de Ockto-app zie je in het menu ‘Gedeeld’ alle sessie waarin je met de Ockto-app toestemming hebt gegeven om gegevens met een dienstverlener te delen.

Deze sessies zijn opgedeeld in 2 delen: Actief en Afgerond.

Gedeelde gegevens in de Ockto app

Onder Actief staan alle sessies die nog actief zijn. In het voorbeeld zie je 1 sessie die nog maximaal 13 dagen is op te vragen.

Onder Afgerond staan alle sessies waar geen gegevens meer voor zijn op te vragen. In het voorbeeld hiernaast zie je 2 sessies staan. Van beiden is de status ‘Consent beëindigd’. Hier heeft Ockto geen sowieso geen gegevens meer van. Deze sessies kunnen daarom ook niet (meer) worden ingetrokken. Als je wilt dat de ontvanger van deze gegevens jouw gegevens verwijdert dan moet je met deze dienstverlener contact opnemen.

 


Hoe trek ik mijn toestemming in?

Van actieve sessie kun je je toestemming intrekken. Dat doe je heel eenvoudig. Het gaat zo:

  1. Klik eerst op de sessie die je wilt intrekken. Er verschijnt een scherm met de informatie over deze sessie. Daarin staat onder meer wie jouw informatie al heeft opgevraagd.
  2. Klik op ‘Trek toestemming in’. De app vraagt of je het zeker weet.
Als je dat bevestigt gebeuren er 2 dingen:
  • Je toestemming om te delen wordt beëindigd
  • Al de bewaarde gegevens worden direct en volledig verwijderd.

Belangrijk om te weten: de gegevens worden niet verwijderd bij de partijen die jouw gegevens al hebben opgevraagd. Als je wilt dat de ontvanger van deze gegevens jouw gegevens niet langer mag gebruiken, dan moet je rechtstreeks met deze dienstverlener contact opnemen.

Toestemming intrekken 1 Toestemming intrekken 2 Toestemming intrekken 3

 

Slaat Ockto mijn gegevens dan op?

Ockto slaat jouw informatie alleen gedurende het proces op, totdat de informatie is aangekomen bij de dienstverlener waarnaar je deze wilt versturen.

Zodra de verzending is afgerond, je de Ockto-app of je apparaat afsluit, of als je géén toestemming geeft om de gegevens te versturen, verwijderen wij alle door jou verzamelde persoonsgegevens.

Toestemming om gegevens beschikbaar te houden

Daarnaast kan jouw dienstverlener je vragen om jouw gegevens voor een bepaald aantal dagen bij Ockto beschikbaar te houden. Daardoor kan jouw dienstverlener de gegevens gebruiken voor het uitbrengen van een aanbod.

Hiervoor word je in de Ockto-app expliciet om toestemming gevraagd bij het versturen van de gegevens. Je ontvangt een notificatie op moment dat jouw gegevens door een dienstverlener geraadpleegd worden. Je hebt altijd de mogelijkheid om jouw toestemming voor het bewaren in te trekken. Je gegevens worden dan permanent verwijderd.