Primeur

Nestr Smart Finance als eerste vastgoedfinancierder aan de slag met Ockto


6 maart 2023

Primeur voor Nestr Smart Finance; 
als eerste vastgoedfinancierder aan de slag met Ockto

 

Nestr Smart Finance is per 6 maart 2023 als eerste aanbieder van vastgoedfinancieringen gestart met brondata ontsluiting via Ockto. Hiermee wordt het beoordelingsproces voor vastgoedfinancieringen bij Nestr aanzienlijk versnelt. Robin Pol, COO bij Nestr: “Deze samenwerking is een eerste stap om uiteindelijk te komen tot een volledig geautomatiseerde financieringsbeoordeling.”

NestrV.l.n.r. Mitch Angenent (Nestr), Thomas Buis (Ockto), Robin Pol (Nestr), Tim Bijvoet (Ockto)

Snellere beoordeling van aanvragen

Nestr biedt vastgoedfinancieringen voor verhuurde woningen en combinatiepanden. Met de Ockto-app kunnen klanten binnen enkele minuten de benodigde gegevens voor een financieringsaanvraag bij Nestr aanleveren. Deze worden door de klant opgehaald via verschillende overheidsportalen en de digitale bankomgeving. De klant kan de opgehaalde gegevens inzien en geeft vervolgens goedkeuring om te versturen naar Nestr.

Doordat alle benodigde gegevens binnen één sessie worden opgehaald, zijn deze in één keer compleet en beschikbaar voor verdere verwerking, waardoor klanten eerder duidelijkheid krijgen. Dit leidt tot een snellere beoordeling en daarmee een sneller proces, van aanvraag tot financiering.

Dubbele primeur: eerste afnemer IB Aangifte

Met het in gebruik nemen van Ockto heeft Nestr naast de primeur van eerste vastgoedfinancierder, ook de primeur als de eerste afnemer van de Definitieve Aangifte Inkomstenbelasting.

Gert Vasse, Account Director bij Ockto: “De implementatie bij Nestr is een geweldig voorbeeld van meerwaarde uit gecombineerde databronnen. We hebben het over publieke overheidsbronnen, banktransacties uit private bronnen én de primeur van de Aangifte IB. De toevoeging van deze laatste is perfect voor de use case van Nestr, waarbij een groot deel van de aanvragen vanuit een eenmanszaak gedaan wordt.”

De Definitieve Aangifte Inkomstenbelasting, ofwel Aangifte IB is onlangs toegevoegd aan het databronnen aanbod van Ockto. Hiermee is nu ook de winst, omzet en het vermogen van een eenmanszaak of zzp'er als brondata op te halen.

Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Doe de Brondata Check!