Persbericht

Ockto benoemt Roel ter Brugge tot nieuwe CEO


 

NAARDEN, 7 juni 2023 – Ockto heeft per 1 juni Roel ter Brugge aangesteld als nieuwe CEO. Hij volgt daarmee Robert Harreman op. Roel ter Brugge neemt de dagelijkse leiding over en richt zich op verdere groei in Nederland en de doorontwikkeling van de organisatie. Robert Harreman blijft als founder intensief bij Ockto betrokken en krijgt de ruimte om zich te focussen op strategische expansie van de onderneming.

 

Het Ockto domein in beweging

Ockto richt zich op het digitaliseren van processen van onder meer financiële instellingen en overheden waarvoor consumenten hun persoonsgegevens moeten delen. Onder meer als gevolg van nieuwe Europese wetgeving is dit domein volop in beweging. Dit biedt grote kansen voor Ockto. Daarom heeft Robert Harreman besloten zijn energie en expertise de komende jaren in te zetten op strategische expansie en het versterken van de internationale uitgangspositie.

Robert Harreman: "Ockto opereert in het domein van veilig persoonsgegevens delen. En daarin zijn enorm veel ontwikkelingen. Onze klanten verwachten van ons dat alle consumenten via Ockto eenvoudig en veilig alle noodzakelijke persoonsgegevens kunnen delen die voor een volledig digitale onboarding nodig zijn. Met de introductie van de Europese Digitale Identiteit (EDI) en ID-Wallets wordt het Ockto domein in toenemende mate een Europese aangelegenheid. Veel van onze internationaal opererende klanten vragen ons om hun activiteiten ook buiten Nederland te ondersteunen."


Robert Harreman en Roel ter Brugge
Robert Harreman & Roel ter Brugge

 

Ervaring voor de volgende groeifase

Als CEO brengt Roel ter Brugge veel kennis en ervaring mee met de opschaling en groei van digitale dienstverleners. Met zijn leiderschap, innovatiekracht en strategisch inzicht begeleidt hij Ockto in de volgende groeifase.

Roel ter Brugge “De afgelopen 25 jaar heb ik in verschillende directierollen bij snelgroeiende organisaties bijgedragen aan digitale diensten die consumenten helpen veilig en gemakkelijk belangrijke zaken te regelen. Van bankzaken, hypotheken en zorgverzekeringen tot een nieuw telecomcontract. Die expertise breng ik mee naar Ockto.”

Het Ockto directieteam bestaat naast Roel ter Brugge uit: Paul Janssen, Lammert Dijkstra, Gert Vasse, en Rogier Strijbos. De combinatie van de ondernemersgeest van de founder en de ervaring en het organisatietalent van het vernieuwde directieteam, maakt dat Ockto goed gepositioneerd is om verdere groei en succes te realiseren.

 

Over Ockto

Ockto is hét platform voor het veilig, vertrouwd en eenvoudig delen van persoonsgegevens.

De financiële sector gebruikt Ockto al jarenlang om klanten haar persoonsgegevens te laten aanleveren voor het regelen van bankzaken en het aanvragen van een hypotheek of consumptief krediet. Bijna alle financiële instellingen zijn klant van Ockto. De laatste jaren komen daar ook andere sectoren bij zoals mobiliteit/lease, onroerend goed en gemeenten.

Ockto staat onder toezicht van zowel de AFM als DNB en is voor informatiebeveiliging ISO/IEC 27001 gecertificeerd. Al meerdere jaren op een rij heeft Ockto een Mydata Operator Award toegekend gekregen als blijk van haar bijdrage aan een digitale samenleving gebaseerd op ethisch gebruik van data. Daarin staat het mensgericht omgaan met persoonsgegevens centraal. 

 

Check of de voordelen van Ockto van toepassing zijn op jouw proces!

Check of de voordelen van Ockto van toepassing zijn op jouw proces!

Toon alle toepassingen