Nieuws

Ockto neemt Open Banking platform Bittiq over


17 januari 2023

Ockto neemt Open Banking platform Bittiq over

 

Ockto kondigt vandaag de overname aan van Open Banking platform Bittiq. Met Bittiq haalt Ockto Open Banking software én expertise in huis. Hierdoor kan niet alleen banktransactie-informatie veilig worden ontsloten, maar wordt ook een belangrijke pijler van analyse, interpretatie en de verrijking van banktransacties toegevoegd aan het Ockto platform.

Ockto Open Banking team

Het Bittiq platform zal binnen Ockto verder gaan als het Ockto Open Banking team. Robert Harreman, CEO van Ockto: “Wij beschikken al jaren over een PSD2-vergunning en staan onder toezicht van DNB en de AFM, maar hadden tot op heden niet de softwarecomponenten en expertise in huis om voorop te lopen in het Open Banking domein. Met het toevoegen van het Bittiq platform en team komt daar nu verandering in.”

Ook Hidde Koning, voormalig CEO van Bittiq, is verheugd met de overname: “Bittiq heeft de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd in de Open Banking markt. In Ockto hebben we een gevestigde en ambitieuze partner gevonden waarmee we Open Banking naar een hoger niveau kunnen tillen”. De Director van het Ockto Open Banking team vervolgt: “We kijken er enorm naar uit om onze functionaliteiten en kennis aan te bieden aan de 50+ klanten van Ockto!”

Meer dan alleen klantgegevens doorgeven

Ockto ontzorgt haar klanten door het volledig digitaliseren van klantverificatieprocessen, en dat gaat verder dan alleen persoonlijke informatie ophalen. Harreman: “Klanten vragen ons regelmatig om meer te doen dan het één-op-één doorgeven van persoonsgegevens. Met de overname van Bittiq halen we niet alleen Open Banking kennis in huis, maar voegen we ook belangrijke Business Intelligence en AI-componenten toe aan ons platform.”

Uitbreiding dienstverlening

Ockto zal deze componenten de komende jaren door ontwikkelen, afgestemd op de behoeften vanuit de markt. Dit zal tot significante verdere kostenbesparingen leiden en procesoptimalisaties in de onboarding van klanten en KYC-processen. Daarbij blijft vanzelfsprekend altijd voorop staan dat een consument via Ockto alleen de benodigde persoonsgegevens deelt die nodig zijn, en dat alleen na toestemming.

Over Ockto

Ockto is toonaangevend in het digitaal uitwisselen van geverifieerde persoonlijke informatie tussen consument en dienstverlener. Met Ockto kan een consument veilig alle persoonsgegevens delen die nodig zijn voor bijvoorbeeld het aanvragen van een hypotheek, het kunnen huren van een woning, of het aanvragen van een private lease overeenkomst. Het gaat dan om zaken als identificatie, informatie vanuit overheidsbronnen, informatie uit banktransacties.

Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Doe de Brondata Check!