Ockto groen

Nieuws

Fintech platform Ockto neemt iWize over


 

Naarden, 20 december 2023 – Ockto kondigt vandaag de overname van iWize aan. Binnen het domein van het veilig delen van persoonsgegevens is iWize, na Ockto, de stevige nummer twee in Nederland. Met de overname van iWize voegt Ockto veel expertise, een significant volume en tientallen mooie klanten toe aan haar portefeuille. iWize is onder meer actief in de overheidsmarkt, het consumptief krediet domein en de hypotheeksector. De combinatie Ockto/iWize is ideaal gepositioneerd om een belangrijke rol te gaan spelen in het Europese ID-Wallet speelveld.  

De overname heeft geen gevolgen voor de dienstverlening van iWize. Directie en medewerkers van iWize maken voltallig de overstap naar Ockto.

Ockto neemt iWize over | Joris de Bruijne en Roel ter Brugge | 800x480

 

Krachtenbundeling om voorop te blijven lopen

Ockto en iWize zijn beiden actief in een innovatief en snelgroeiend domein waarbinnen de komende jaren veel gaat veranderen. De introductie van nieuwe Europese wetgeving die toeziet op digitaal identificeren en het via zogenaamde ID-wallets delen van persoonsgegevens, brengt deze veranderingen verder in een stroomversnelling.
Roel ter Brugge, directeur van Ockto: “Door bundeling van de krachten en expertise van Ockto en iWize ontstaat de ruimte om de investeringen te doen die nodig zijn om voorop te blijven lopen.”

 

Beste van twee werelden

Ook Joris de Bruijne, directeur van iWize, is verheugd met de overname: “Wij zien veel mogelijkheden om onze wederzijdse klanten een bredere functionaliteit te bieden dan we nu al doen. Het wordt het beste van twee werelden. Het iWize team heeft er veel zin in om samen met de specialisten van Ockto een innovatief platform te ontwikkelen waarmee consumenten en burgers zich veilig en makkelijk kunnen identificeren, gegevens kunnen delen en documenten kunnen ondertekenen.”

 

Versnelling gebruik brondata in hypotheeksector

De Nederlandse hypotheeksector is één van de sectoren die serieus inzet op het gebruiken van digitaal gedeelde persoonsgegevens. De 40 belangrijkste hypotheekadviesketens en geldverstrekkers hebben een brondata-convenant ondertekend, waarin is afgesproken dat uiterlijk eind 2024 een gemiddeld complexe hypotheekaanvraag volledig op basis van brondata kan worden geaccepteerd.

Via de Ockto en iWize toepassingen delen nu al jaarlijks vele honderdduizenden consumenten hun persoonsgegevens bij het aanvragen van een hypotheek. Door de bundeling van Ockto en iWize wordt het voor geldverstrekkers makkelijker om aan de afspraken van het brondata convenant te kunnen voldoen, doordat technisch aansluiten op één van beide datadeelplatformen volstaat om brondata van beide te kunnen ophalen.

 

Doorontwikkeling digitalisering klantverificatieprocessen

Ockto ontzorgt haar klanten bij het volledig digitaliseren van klantverificatieprocessen en dat gaat verder dan het via de Ockto apps één-op-één kunnen delen van persoonsgegevens. Eerder dit jaar nam Ockto het open banking platform Bittiq over, waarmee het voor consumenten mogelijk is om via Ockto ook gecategoriseerde banktransactie informatie te delen.

De business intelligence componenten van Bittiq zijn inmiddels ondergebracht in het Ockto platform en worden de komende jaren doorontwikkeld. Dit zal voor klanten tot significante verdere kostenbesparingen leiden als gevolg van procesoptimalisaties in onboarding, klantbeheer en KYC-processen. Daarbij blijft vanzelfsprekend altijd voorop staan dat een consument via Ockto alleen de benodigde persoonsgegevens deelt en dat alleen na toestemming.

“Vertrouwen van de consument in onze datadeel-oplossingen blijft leidend bij de doorontwikkeling van de platformen. Hiervoor gaan we onze krachten bundelen en onze koplopers rol in gebruikersgemak en beveiliging verder uitbouwen.”, aldus Ter Brugge.

 

Over Ockto

Ockto is toonaangevend in het digitaal uitwisselen van geverifieerde persoonsgegevens tussen consument en dienstverlener. Met Ockto kan een consument zich eenvoudig identificeren en veilig alle persoonsgegevens delen die nodig zijn voor bijvoorbeeld het aanvragen van een hypotheek, het kunnen huren van een woning, het aanvragen van een regeling bij de overheid of het aangaan van een private leaseovereenkomst.

 

Voor meer informatie over de overname of een eventuele vragen kan contact opgenomen worden via het contactformulier.