Klantcase

Case study Nestr: de snelste financiering voor vastgoed

Nestr Smart Finance is per 6 maart 2023 als eerste aanbieder van vastgoedfinancieringen gestart met brondata via Ockto. Ze richten zich op het aanvragen, accepteren en beheren van financieringen. Ze bestaan uit een team van financiële experts die wars zijn van bancaire bureaucratie, lange beslistrajecten en dikke dossiers.

Ze kwamen bij Ockto voor een proces optimalisatie met behulp van brondata. 

“Deze samenwerking is een eerste stap om uiteindelijk te komen tot een volledig geautomatiseerde financieringsbeoordeling" - Robin Pol, COO Nestr

Wat wilde Nestr?

  • Verbeterde customer journey, om nog sneller te zijn dan ze al zijn: Nestr's belangrijkste voordeel is dat ze sneller dan de meeste concurrenten een financiering kunnen verzorgen. Ze waren toe aan een volgende innovatie in hun klantreis. De wens was om veelvoorkomende fouten in het proces elimineren, zoals het verminderen van het uploaden van de verkeerde documentatie. Doordat verkeerde documenten werden ingeleverd kan een dossier niet snel beoordeeld worden – want alleen een compleet dossier kan worden beoordeeld door Nestr. Hierdoor is de doorlooptijd van een dossier langer dan gewenst.

  • Kans op fraude beperken: Een andere wens was om de kans op fraude te beperken en een betere compliance te realiseren – door gegevens direct bij de bron op te halen minimaliseer je als bedrijf het risico op fraude. 

  • Meerdere gegevens in één keer ophalen: Met de Ockto-app leveren klanten binnen een paar minuten de benodigde gegevens aan voor een financieringsaanvraag. Deze worden door de klant opgehaald via verschillende overheidsportalen en de digitale bankomgeving. De klant kan de opgehaalde gegevens inzien en geeft vervolgens goedkeuring om te versturen naar Nestr. 

Nestr

Welke taken worden versimpeld door gebruik van Ockto?

  • Door data direct uit de bron te halen wordt de identificatie makkelijker – een verkeerde paspoorten/scan is verleden tijd.

  • Het vaststellen van het inkomen werd versimpeld. Nestr verzamelt via Ockto gegevens uit meerdere databronnen: zowel publieke overheidsbronnen, banktransacties uit private bronnen én de Aangifte IB.

  • Daarnaast wordt het risico op witwassen verminderd: door data direct uit de originele bron te gebruiken wordt het vaststellen van de herkomst van de financiële middelen betrouwbaarder. Door direct de juiste identiteit, inkomen en herkomst van de financiële middelen aan te leveren wordt de kans op een dossier dat in één keer goed is significant vergroot – wat weer leidt tot een sneller beoordelingsproces.

Wat levert het op?

Met de Ockto-app kunnen klanten binnen enkele minuten de benodigde gegevens voor een financieringsaanvraag bij Nestr aanleveren. Doordat alle benodigde gegevens binnen één sessie worden opgehaald, zijn deze in één keer compleet en beschikbaar voor verdere verwerking.

Op dit moment verzamelt Nestr de resultaten als het gaat om de efficiency: hebben de leningen die met behulp van Ockto worden beoordeeld een sneller proces dan de leningen zonder Ockto?  Daarnaast is Nestr al aan het kijken naar welke andere processen eventueel te ontsluiten zijn met behulp van brondata – om verdere automatisering te realiseren.

New call-to-action

 

Voor Nestr is de samenwerking een eerste stap: de ambities zijn om in de toekomst te komen tot een volledig geautomatiseerde financieringsbeoordeling.

Enthousiast geworden? Check:

 Profielfoto Tim

Benieuwd hoe Ockto voor jou
kan werken?

Laten we er vrijblijvend naar kijken

Ben je naar aanleiding van deze praktijkcase benieuwd hoe brondata kan helpen om de identificatie van jouw klanten efficiënter, sneller en met minder afkeuringen te laten verlopen? Of ben je benieuwd hoe jouw organisatie in het algemeen voordeel kan behalen met brondata?

Plan dan een vrijblijvende kennismaking. Onze salesmanager Tim Bijvoet vertelt je graag meer.