Als aanbieder van private lease moet je de identiteit en kredietwaardigheid van een klant controleren. Nu wordt veel persoonsinformatie nog als losse documenten aangeleverd. Het controleren en overnemen van deze gegevens kost veel tijd.

Door via Ockto de persoonsgegevens te laten delen wordt dit proces sterk geautomatiseerd en zijn AVG-compliancy risico’s verleden tijd.

Voordelen private lease maatschappijen

  • First-Time-Right ratio acceptatie verhoogd
  • Volledig digitale onboarding
  • Overeenkomst opstellen op basis van 100% correcte gegevens
  • Identificatie van de klant zonder het ontvangen van BSN of pasfoto
Vrijblijvend kennismaken
groep laptop 650x350
Man raam smartphone 650x450

Wat kan Ockto betekenen?

Met Ockto digitaliseer je het proces van private lease acceptatie en maak je de onboarding van klanten een stuk eenvoudiger. Zo worden de benodigde gegevens rechtstreeks vanuit overheidsbronnen en banken aangeleverd. Klanten hoeven verdere bewijsstukken niet meer aan te leveren en de private lease aanbieder kan direct vaststellen of een klant in aanmerking komt voor het contract. 

Doe de Brondata Check!

Nog meer voordelen:

Voor de private lease acceptatie zijn accurate gegevens van groot belang. Door te werken met brondata zorg je voor 100% kloppende contracten op basis van gegevens uit betrouwbare bronnen.

Hogere First-Time-Right ratio

Door de klant gegevens te laten delen met de app van Ockto worden deze rechtstreeks opgehaald uit officiële (overheids)bronnen. Zo gaat er minder tijd verloren aan het corrigeren van foutjes in contracten en gaat de First-Time-Right ratio met sprongen omhoog.

Voorkom fraude

Helaas komt fraude nogal eens voor. Met behulp van brondata behoort dit tot het verleden. Door het bruto-inkomen uit loondienst, het soort dienstverband en het netto-inkomen en de uitgaven uit banktransacties uit brondata te leveren kan de draagkrachtnorm zuiver berekend worden.

Houd BSN-nummers buiten de deur

Bij identificatiedocumenten gaat er veel tijd zitten in het buiten de deur houden van het BSN-nummer en de pasfoto. Met Ockto haalt de consument zijn gegevens op uit de Basisregistratie Personen van MijnOverheid middels zijn DigiD. De gegevens worden vervolgens bij de leasemaatschappij aangeleverd zonder BSN-nummer.

Dit zijn dus zeer betrouwbare gegevens uit officiële bronnen. Onzekerheid over oneigenlijk gebruik van ID-documenten wordt teruggebracht naar een minimum.

BKR-toets in één keer goed

De verplichte BKR-toets wil nog wel eens uitvallen door een (schrijf)fout in de naam en het adres van de aanvrager. Door te werken met de BRP-gegevens van MijnOverheid weet je als ontvanger zeker dat de naam klopt en het adres actueel is.

Klanten over Ockto

Photo-1

“Ockto is eenvoudiger & sneller. En brondata is ook betrouwbaarder. Dat verkort de doorlooptijd.”

Maak je klanten blij met een razendsnel acceptatieproces

Vele partijen gingen je voor

Group 36573 (1)

Versnel het aanleverproces voor klanten én medewerkers

Ockto digitaliseert. Ook jouw aanleverproces.

Vrijblijvend kennismaken
Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Doe de Brondata Check!