Ockto voor de vastgoedsector

Ontvang snel en eenvoudig de juiste klantgegevens

Wanneer je werkzaam bent in de vastgoed sector zijn er uiteenlopende zaken waarbij je gegevens van personen nodig hebt. Bijvoorbeeld om te screenen of iemand in aanmerking komt voor een huurwoning of voor KYC doeleinden bij vastgoedinvesteringen.

Met Ockto laat je in één keer de juiste informatie voor jouw doel aanleveren, direct vanuit betrouwbare (overheids)bronnen. Via één app ontvang je alle benodigde informatie  als brondata. Veilig én AVG-proof.

Ockto kan op de verschillende manieren worden toegepast in het vastgoed domein

Screening verhuuracceptatie

Via Ockto kunnen gegevens geleverd worden om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor een woning. Denk aan inkomen, identiteit, schulden, historie adressen, maar bijvoorbeeld ook banktransacties.

Meer over huurders screenen

Zakelijke vastgoed acceptatie

Voor de screening van een natuurlijk persoon achter een aanvraag kunnen gegevens geleverd worden over de identiteit, inkomen, schulden en huurstromen (via banktransacties). Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Check de case 👉🏻

Case Nestr

KYC vastgoedinvesteringen

Zowel investeerders als geldnemers moeten een KYC traject doorlopen. Hiervoor kan Ockto gegevens leveren over de identiteit en het woonadres. Afhankelijk van verdere informatiebehoefte kan dit uitgebreid worden met de andere databronnen om en vollediger profiel op te bouwen.

mannen bureau 650x450

De voordelen van gegevens ophalen met Ockto

Met Ockto verloopt het proces van gegevens ophalen eenvoudig voor medewerkers én klanten. Het proces kost jullie beiden minder tijd en is 100% AVG-compliant.

  • Snelle aanlevering van de benodigde gegevens
  • In één keer de juiste informatie
  • Gegevens uit betrouwbare (overheids)bronnen en van banken
  • Veilige en AVG-compliant verwerking van gegevens (inclusief dataminimalisatie)
  •  Veel kleinere kans op fraude
  • Hogere tevredenheid bij klanten
Vrijblijvend kennismaken
Hoe werkt de Ockto?
Ockto app 5 bronnen + banktransacties

Hoe werkt de Ockto?

Met Ockto verzamel je eenvoudig betrouwbare gegevens om iemand digitaal te kunnen screenen. De app haalt veilig data op bij officiële bronnen.

1

Stap 1: uitnodigen

Je stuurt een verzoek om de benodigde gegevens aan te laten leveren via Ockto. Dit kan onderdeel van een online journey zijn of per e-mail.

2

Stap 2: downloaden

De app wordt gedownload en er wordt verbinding gemaakt door de QR-code te scannen of door op de knop 'Begin' te klikken.

3

Stap 3: gegevens ophalen

Via DigiD wordt er ingelogd in bij diverse bronnen en/of bij de eigen bank. Hier worden geverifieerde gegevens over bijvoorbeeld identiteit, bezittingen en inkomen opgehaald.

4

Stap 4: toestemming & versturen

In de app wordt een overzicht van alle opgehaalde gegevens getoond. Nadat er toestemming is gegeven worden ze versleuteld verstuurd.

Digitaal alle gegevens voor screening.
AVG-proof, veilig en snel.

Met Ockto kan iemand zijn gegevens snel eenvoudig en veilig delen. Het geautomatiseerde aanleverproces voorkomt fraude, menselijke fouten en onnodige vertragingen.

Betrouwbare en gevalideerde gegevens

Met Ockto is het aanleveren van alle gegevens veel minder gedoe. Via één app worden alle gegevens eenvoudig opgehaald bij officiële databronnen, zoals MijnOverheid en het UWV. Bekijk hier alle beschikbare databronnen.

Check PEP en Sanctielijsten

Het screeningsproces kan voor een groot deel geautomatiseerd worden. Zo is het mogelijk om ook direct te laten controleren of iemand op de PEP of Sanctielijsten voor komt. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wwft-compliant identificeren

Met Ockto maak je identificatie Wwft-compliant. De app werkt met digitale identificatie op basis van brondata. We gebruiken een combinatie van data opgehaald via DigiD en data opgehaald met iDIN.

Voorkom fraude

Doordat de persoonsgegevens direct uit officiële bronnen zijn opgehaald, krijg je altijd de correcte informatie toegestuurd. 

Group 36573 (1)

Alle gegevens voor screening op een efficiëntere manier

Ga voor Ockto

Bespaar jezelf en je klanten tijd en kies voor een veilige én efficiënte manier om alle persoonsgegevens te verzamelen. We vertellen je graag hoe Ockto voor jou kan werken.

Vrijblijvend kennismaken

Maak je klanten blij met een razendsnel acceptatieproces

Vele grote partijen gingen je voor

Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Kan Brondata jouw organisatie verder helpen? Doe de check!

Doe de Brondata Check!